banner
   
HOME   Contact

Procedura pentru accesarea serviciilor Grid:


Persoana de contact:
Ing. Farcas Felix
Ing. Trusca Radu
E-mail:
felix at itim-cj dot ro
radut at itim-cj dot ro

Organizatia Virtuala

Organizatiile virtuale (VO) sunt o asociere temporara sau permanenta de persoane, grupuri sau organizatii care ofera servicii prin punerea in comun a unor resurse, aptitudini si informatii pentru atingerea unor obiective comune.

Domeniile de activitate ale VO-urilor sunt diferite din punct de vedere al scopurilor, marimii, duratei, structurii, comunitatii sau sociologiei.

Ele pot fi mici sau mari, constituite pe o perioada scurta sau lunga, uni- sau multi-institutionale, omogene sau eterogene, structurate ierarhic din sisteme mai mici si se pot suprapune ca si membri.

VO-urile rezolva o serie de probleme in comun bazându-se pe partajarea resurselor.

Partajarea inseamna acces la putere de calcul, software, date si numeroase alte resurse necesare colaborarii in vederea rezolvarii problemelor si strategiilor de distributie a resurselor comune fie stiintei, fie industriei.

Partajarea este strict controlata, având furnizorii de resurse si consumatorii clar definiti, fiind riguros specificat ce anume se poate partaja, cine are voie sa partajeze si conditiile in care are loc partajarea.

O conditie iminenta este ca toti cei ce dezvolta aplicatiile sa tina cont de cerintele comune ale VO-urilor si sa livreze servicii de calitate (QoS) indiferent daca este vorba de securitate, flux de lucru, gestionarea resurselor, identificarea problemelor etc.